Здравствен дом - Битола

 zdravstvendombit logo1 Здравствен дом - Битола
 Адреса: Филип Втори Македонски б.б. (Иван Милутиновиќ)
 7000, Битола  Македонија
Телефон: +389 47 220520 / +389 47 242675
Е-маил: dr.vesna-spirkoska@hotmail.com

Опис  

Здравствениот дом е изграден и пуштен во работа од 1956 год. и ја обавува примарната здравствена заштита во објектот Здравствен дом во централното градско подрачје во Општина Битола, во 7 реонски здравствени станици, 12 школски амбуланти и 22 селски амбуланти и Медицина на трудот.

Во склоп на Здравствениот дом функционираат и служби кои организирано припаѓаат под Клиничка болница со 5 специјалистичко - консултативни дејности и тоа:
 - Интерна
-  Хирушка
-  Кожно-венерична
-  Пнеумофтизиолошка и
-  Орална хирургија
 

Во рамките на Здравствениот дом работат следниве служби:
- Училишна медицина – 12 амбулан
- Општа медицина – 11 амбуланти во Здравствен дом и 11 во реонски станици и 22 селски амбуланти
- Итна медицинска помош и домашно лекување
- Трудова медицина
- Спортска медицина
- Гинекологија и акушерство – 2 амбуланти
- Педијатрија (- Превентивна здравствена заштита во 3 амбуланти и Куративна здравствена заштита во 3 амбуланти во Здравствен дом и   амбуланти во реонски станици)
- Лабораторија
- Стоматолошка служба – 9 амбуланти во Здравствен дом (5 протетички амбуланти, 2 ортодонција, 1 детска и превентивна стоматологија и 1 итна   стоматологија) и 8 школски амбуланти
- Депо за лекови

Галерија  

 

 • 4.JPG
  big image
  4.JPG
 • 6.JPG
  big image
  6.JPG
 • 7.JPG
  big image
  7.JPG
 • 10.jpeg
  big image
  10.jpeg
 • 1.JPG
  big image
  1.JPG
 • 9.jpeg
  big image
  9.jpeg
 • 2.jpeg
  big image
  2.jpeg
 • 8.JPG
  big image
  8.JPG
 • 5.JPG
  big image
  5.JPG
 • 3.jpg
  big image
  3.jpg

Мапа  

Здравствен дом-Битола

Контакт Форма  

Здравствен дом-Битола

ПАМЕТЕН ПРЕБАРУВАЧ

a-rezultati1

Hotels Macedonia

sidebar-hotelsmacedonia

Atravel

sidebar-atravel

Elco - web design

elco veb4

Здрава Исхрана

Најава за корисници

.

.

              

                       Connect With Us

Contact Us

Адреса: ТЦ Ѓорче Петров, Скопје, Македонија

Tel: +(389) 2 3176 929

Email: info@zdravstvo.eu.mk