ПЗУ Бетит

 pzubetit1 logo


ПЗУ Бетит
Адреса: Џон Кенеди 25-5/11,
1000 Скопје, Македонија
Телефон: +389 02 2612230
Е-маил: pzu_betit@yahoo.com

Опис  


Ординацијата работи од 1994 год. до денес, се наоѓа на улица Џон Кенеди 25/5/11 ( 3-ти кат). Ординацијата има склучено договор со фондот, но меѓутоа врши и приватни услуги. Врши стоматолошки услуги од општа стоматологија и протетика.

Општа стоматологија:
1.Пломбирање со високо квалитетни материјали
2.Екстракција (вадење)
3.Лекување ( пулпити, гангрени, длабок кариес )
4.Чистење на забен камен
5.Полирање
6.Белеење на заби
7.Ласер терапии
8.Обработка на пародонтални џебови
9.Обработка на алвеолити
10.Давање прва помош
11.Вградување на логан и фиберглас колчиња


Протетика:
1.Изработка на протези (обични и со мек акрилат)
2.Изработка на визили (класични и со секаков вид на копчиња)
3.Израаботка на коронки (метал керамика, безметални- целосно од порцелан)
4.Изработка на мостови
5.Изработка на коронки и мостови со скелет од титаниум, злато
6.Изработка на жабици
7.Изработка на силиконски гуми за бруксизам (триење на заби)
8.Изработка на леани надоградби

Галерија  

 

  • 1.jpg
    big image
    1.jpg

Мапа  

ПЗУ Бетит

Контакт Форма  

ПЗУ Бетит

.

.