Начин како да го спречите уморот на работа

Tрикови за спречување на уморот на работа

sleeping work 2

 

 

 

 

Само што поминало пладне, а вас ви се чини дека е осум часот навечер и одвај ги држите очите отворени на вашето биро. Не сте единствените! Многу луѓе после два часот попладне чувствуваат силен умор и секојдневно се борат да ја одржат концентрацијата.

Меѓутоа, постојат неколку трикови како да останете будни. Во моментите на умор најчесто посегнуваме по уште една шолја кафе или грицкаме храна полна со шеќер мислејќи дека ќе ни ја зголеми енергијата. Но, стручните лица смислиле попаметни начини кои можат да помогнат.

Новогодишни одлуки: Е, баш ќе се заљубам!

Крајот на годината автоматски означува почеток на нови одлуки. Некои ги задржуваме, за некои мислиме дека ќе го задржиме, а некои ги носиме поради обична формалност.
Ако вашата овогодишна одлука која планирате да ја исполните во текот на 2015 година е пронајдок на вистинска љубов тогаш еве ви помош како да се доближите до целта.

ПАМЕТЕН ПРЕБАРУВАЧ

.

.