Кратка но важна вест: Бакнувајте ги и дојте ги вашите малечки

Kissin-Baby

Кога мајката ги бакнува малите рачиња од нејзиното малечко, остава микроорганизми на таа малечка и нешна кожа. Потоа имуниот систем на мајката создава имуни клетки кои се бораат токму против тие микроорганизми, кои преминуваат во млекото, а бебето преку доењето ги внесува во својот организам.

Затоа мајки, бакнувајте го своето малечко и нахранете го со љубов и здравје.

Правилна исхрана на доенчиња и мали деца (трет дел)

dohrana-i-recepti-300x200

Исхрана на бебето по шестиот месец

Дохранување

Фази во дохранувањето

Храна која не треба да се дава пред 6-тиот месец

Втора фаза во дохранувањето (7-9 месеци)

Трета фаза во дохранувањето (9-12 месеци)

Што треба да се избегнува

Додавање на пијалоци

Шема за исхрана на бебето од раѓање до 12-месечна возраст

ПАМЕТЕН ПРЕБАРУВАЧ

.

.